Sivut

torstai 26. lokakuuta 2017

KUUROILLE XEE-KOULUTUSTA

Iloiset kurssilaiset.
Ehkä saatat muistaa, että pidimme vuonna 2016 kuuroille XEE-koulutuksen. Mukana oli muutama kuurojen työn vastuuhenkilö. Pohdimme yhdessä XEE:Nn soveltamista kuurojen kontekstiin ja totesimme yhdessä, että lyhyempi evankeliointikoulutus soveltuu heidän maailmaansa paremmin. Olemme jo aiemmin saaneet Suomen työtä varten USAssa tehdyn ”Share your faith”-DVD:n (suomeksi ”Evankeliumi kädessäsi”), jossa käytetään sormia muistiapuna evankeliumin kertomisessa. Tämä metodi tuntui hyvältä ja sopivalta ottaa käyttöön Suomen kuurojen keskuudessa juuri sen visuaalisuuden tähden.

Kuurojen työn kontaktihenkilö Harri Konttinen sekä Edvard Kelkka päättivät ryhtyä tuumasta toimeen ja lähtivät soveltamaan opetusta Oulussa 25.-27.8. järjestetyssä kuurojen  evankeliointi- ja jälkihoitokoulutuksen yhteydessä. Paikalla olleiden kuuden henkilön kesken mietittiin yhdessä EE:n diagnosoivia kysymyksiä, mitkä ovat evankeliumin keskeisiä asioita ja miten voisi kertoa niitä toisille. Käytännönharjoittelussa päästiin myös konkreettisesti näitä keinoja testaamaan.

Yksi osallistujista, Tuula Jurvelin Oulusta, kertoi kokemastaan seuraavasti: ” Olen aina pohtinut, miten aloitan ja mitä sanoa. Koulutus antoi hyviä vinkkejä, miten toimia evankelioimisessa. Suosittelen koulutusta lämpimästi kiinnostuneille”.
Kuurojen työ etenee siten, että saimme luvan kääntää Amerikasta saadun DVD:n suomenkieliselle viittomakielelle ja kirjalliset apumateriaalit suomeksi. Harri yhdessä kuurojen työn ryhmän kanssa ryhtyvät työstämään käännöstyötä. Rukoillaan, että käännöstyö sujuu hyvin ja kuurot pääsevät ottamaan haltuun evankeliumin ytimen ja sen eteenpäin viemisen!