Sivut

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

EVANKELUIMIA KUUROILLE HEIDÄN OMALLA KIELELLÄÄN

EE:n näky on yli 50 vuotta ollut, että jokainen kansakunta varustaa jokaisen kieliryhmän jokaisessa ikäryhmässä todistamaan jokaiselle henkilölle. Otimme Lammilla askeleen kohti tätä päämäärää, kun 24.-25.9.2016 pidimme ensimmäisen osa kuurojen työn pilottikoulutusta. Paikalla olivat Suomen Helluntaikuuroista Harri Konttinen ja Edvard Kelkka sekä Olli ja Tuula Ruottu (toimi tulkkina).

Kuultuaan XEE:stä Harri tunnisti, että tässä on se mitä kuurojen työhön on kaivattu. Aiemmin hän ei ollut onnistunut löytämään hyviä välineitä evankeliumin kertomiseen kuuroille. Luonnollinen yhteys Harrin ja Saulin välille syntyi Saulin isän kautta, joka myöskin on kuuro.

Sauli kertoo kokemuksistaan kurssiviikonlopulta seuraavaa: ”Koulutus sujui hyvin minun kertoessani asioita ja äitini tulkatessa ne muille. Opetuksen edetessä kävimme kaikki oppitunnit kriittisesti läpi tarkastellen muutostarpeita kuuroille. Iloksemme saimme huomata, että samat tarinat ja periaatteet toimivat heidänkin tarpeissaan - evankeliumi on sama kaikille! Osallistujat olivat innokkaita ja iloitsin suuresti yhteydestämme Kristuksessa. Mielenkiintoista oli myös huomata että haasteet evankelioinnissa ovat yhteiset oli kyseessä sitten kuuro tai kuuleva.

”Ensimmäisenä viikonloppuna pääsimme tekemään yhden käytännönharjoittelun, joka sujui erittäin hyvin ja erään kuuron miehen äiti, joka ei tunne Jeesusta kuuli koko evankeliumin. Hän tuli kosketetuksi erityisesti silloin, kun rukoilimme ja siunasimme häntä tapaamisen päätteeksi. Hän jäi vielä miettimään kuulemaansa.

Koko ryhmä koki koulutuksen onnistuneeksi ja mielenkiinnolla odotamme mihin tämä avaus johtaa. Harri Konttinen kertoi koulutuspäivien päätteeksi: ”Odotin koulutukselta paljon ja se antoikin hyviä esimerkkejä ja hyödyllisiä asioita evankeliointiin ja sen opettamiseen. Koulutus täytti odotukset.”

Kurssilaisten seuraava askel on ottaa paremmin haltuun koko jäsennys ja miettiä, miten ja ketä lähteä kouluttamaan.

Tarve on merkittävä, koska viittomakielisiä äidinkielenään puhuvia on Suomessa 4 000-5 000, joista vain murto-osa on uskovia. Kurssilaiset totesivatkin yhdessä: ”Vaikka kuurojen määrä tulee vähenemään tulevina vuosina, emme aio odottaa aikaa, jolloin heitä ei enää ole. Heidän sielunsa ovat yhtä tärkeitä Jumalalle ja siksi myös heidän on kuultava Jeesuksesta omalla kielellään.”

Rukoile Suomen kuurojen puolesta että mahdollisimman moni heistä voisi kuulla evankeliumin ja löytää tien Herran luo.