Sivut

tiistai 20. joulukuuta 2016

TYÖNTEKIJÄNÄ XEE:SSÄ

Minut palkattiin viime kesänä osa-aikaisesti tekemään XEE-tiedotusta ja graafista työtä. Tämän työ tiedottajana on ollut yllättävän haasteellinen, koska XEE eroaa niin suuresti totutuista hengellisistä työmuodoista. Tavanomainen hengellinen sanasto ei täysin istu siihen mitä teemme ja siksi osana työtäni  osallistun käytännön työhön XEE-kurssien opettajana ja ryhmän vetäjänä. Tällä tavalla etsin oikeaa tyyliä ilmaista työmme luonteen ja tarkoituksen, jotta sinä saisit siitä parhaan mahdollisen käsityksen. Edessäsi on tiedottajan työtäni nähtävänä tämän uutiskirjeen muodossa, joten siitä en aio tässä laajemmin kertoa. (Voitte kuitenkin auttaa minua parantamaan sisältöä antamalla palautetta, parannusehdotuksia ja vinkkejä uutiskirjeisiin.)

Aion kertoa teille siitä mikä innostaa minua eniten työssäni ja saa minut yömyöhällä istumaan tässä koneen ääressä naputtelemassa tekstiä.

Minulla on harras toive, että jokainen ihminen kotikaupungissani (Lahdessa) saisi kuulla evankeliumin, ja ainoa todellinen keino siihen on, että jokainen uskova kertoisi evankeliumia.

Palkitsevinta XEE-työssä on siis nähdä kurssilaisten innostuvan evankeliumin kertomisesta ja uskosta. Eräskin nuori tuli mukaan kurssille hieman masentuneena ja epäillen omaa uskoaan. Tunnistimme hänen tarpeensa tulla vahvemmin kohdatuksi, kuin mitä kurssipäivinä on mahdollista, joten tapasimme häntä myös kurssipäivien ulkopuolella jutellen ja rukoillen. Rukouksemme oli, että Herra antaisi tälle nuorelle miehelle juuri ne kokemukset mitä hän tarvitsee löytääkseen varmuuden uskolleen. Kurssin loppupuolella hän sai kertoa kadulla kohtaamalle miehelle evankeliumin ja johdattaa hänet uskon alkutaipaleelle. Tämä oli se kokemus mitä kurssilainen tarvitsi ja jälkeenpäin hän sanoi: "Kuinka voisin johdattaa ketään uskoon, ellen itse olisi sisällä uskossa. Enhän tuntisi tietä." Rukouksemme oli kuultu ja edessämme seisoi uudistunut mies.

Pari viikkoa sitten kävimme vääksyläisessä seurakunnassa esittelemässä XEE-kurssia. Pastori todisti seurakunnasta: "He ovat hitaasti lämpiäviä eivätkä vielä ole valmiita osallistumaan XEE-kurssille." Illan aikana jaoimme paikalla olijoille kokemuksiamme ja veimme kohtaamaan ihmisiä. Iloksemme saimme jakaa ilouutisia monille ja todistaa yhden entisen muslimin ottavan Jeesuksen vastaan. Tästä "kylmästä" seurakunnasta ilmoittautui heti neljä ihmistä kurssille. Evankeliumi todellakin innostaa!

Joululahjatoiveeni on nähdä, että kaikki uskovat kertoisivat evankeliumia, että kaikki saisivat kuulla sen. Voisitko sinä innostua ja innostaa? Hyppää syvemmälle siihen mitä Jumala tahtoo elämässäsi tehdä ja ilmoittaudu kurssille. Sydämeni sykkii teille rakkaat veljet ja sisaret, jotka tahdotte laittaa itsenne likoon evankeliumin tähden.

Hyvää ja siunattua joulua.

                  Petri Pelkonen