Sivut

maanantai 16. tammikuuta 2017

XEE:n OPPIMISPYRAMIDI

Me tähtäämme XEE:ssä mahdollisimman syvään oppimiseen ja elämäntavan muutokseen. Tämä ei tapahdu itsestään. Kursseilla pyrimme opettamaan asiat niin hyvin kuin mahdollista, jotta oppiminen voisi olla hauskaa ja tehokasta. Käytämme hyväksemme oppimispyramidia:


Näin luet pyramidia:
Opitusta pysyy pitkäkestoisessa muistissa 5%, jos se opitaan luentotilanteessa.
Vastaavasti muistissa pysyy 10% jos sen lukee itse
jne.

XEE-kurssila on mahdollisimman vähän staattisia luentoja. Oppimisen apuna käytetään oppikirjoja, videoita, demonstraatioita ja ryhmäkeskusteluja. Tällöin opitusta on pitkäkestoisessa muistissa 50%, mutta se ei ole tarpeeksi ... Jokaisen kurssikerran jälkeen lähdetään kohtaamaan oikeita ihmisiä ja harjoittelemaan sitä mitä ollaan opittu. Tällöin opitusta pitkäkestoiseen muistiin on tallentunut 75%. XEE:ssä tarjoamme mahdollisuutta vielä parempaan.

Kun koko kurssi on käyty, on oppilaan mahdollista ryhtyä ryhmän vetäjäksi ja ohjata omaa tiimiä kurssilla. Tämä mahdollistaa jo opitun 90% muistamisen. Muutaman kurssin jälkeen ryhmänvetäjä on kypsä johtamaan kokonaan oman kurssin. Me XEE:ssä emme tahdo vain itse kasvaa ja oppia, vaan tahdomme antaa sinulle täyden mahdollisuuden kasvaa, oppia ja opettaa. Kyse on vain sinun tahdostasi ja antautuneisuudestasi lähteä toteuttamaan lähetyskäskyä 2.Tim. 2:2 hengessä:

"Ja minkä olet kuullut minulta ja minkä monet ovat todistaneet, usko se luotettaville miehille, jotka sitten ovat soveliaita muitakin opettamaan."

Tiedätkö kuka käytti tätä samaa metodia? Kuka otti oppilaat mukaansa ja opetti heitä, näytti omalla esimerkillä miten toimitaan ja sitten lähetti tekemään samaa itse ja lopulta vastuutti opettamaan oppimaansa muille? 

Jeesus.

Opetuslasten elämän muutoksesta saamme lukea Apostolien teoista. Lopulta tämä muutaman ihmisen elämän muutos aikaansai koko maailman muuttumisen, joka jatkuu vielä tänä päivänä.

Tahdotko sinä oppia kertomaan evankeliumin tehokkaasti ja olla varma oppimastasi. Tule mukaan kurssille. Jos olet jo kurssin käynnyt, tehosta oppimistasi ja tule ryhmän vetäjäksi. Olemme saaneet todistaa monien elämän muuttuvan, anna sinäkin itsellesi mahdollisuus.