Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2017

Haastattelussa EE:n puheenjohtaja Tero Ojasalo.

Tero Ojasalo, EE:n puheenjohtaja
Tero Ojasalo toimii kolmatta vuotta EE-hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös Mikkelin helluntaiseurakunnan pastori. Teron ja vaimonsa Katjan neljä lasta ovat jo aikuisia.

Terolle on tärkeää saada seurakunnan jäsenet varustettua ystävyysevankeliointiin toteuttamaan opetuslapseuskäskyä. Tätä näkyä Tero saa olla toteuttamassa XEE:n kautta ollessaan mukana suunnittelemassa, miten voimme parhaalla mahdollisella tavalla palvella seurakuntia toteuttamaan Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.

Esitimme Terolle muutaman kysymyksen XEE:stä.

Minkälainen tarve XEE-työlle on suomessa?

Suomalaiset ovat kansakuntana vieraantuneet kauaksi Raamatun kristillisestä sanomasta. Tämän lisäksi seurakunnissa on monenlaisia ennakkoasenteita ja pelkoja henkilökohtaiseen todistamiseen. Haluan olla murtaassa ennakkoasenteita ja mahdollistamassa sitä, että kaikki suomalaiset saisivat kuulla evankeliumin.

Onko XEE sinulle elämäntapa ja mitä se sinusta tarkoittaa?

Kyllä on, pastorina koulutan säännöllisesti seurakuntalaisia XEE-kurssien kautta ystävyysevankeliointiin ja samalla kasvamaan Jeesuksen opetuslapsina. Työssäni pastorina kohtaan ihmisiä, joille kerron hyvää uutista Jeesuksesta XEE tarinoiden kautta. Näillä kahdella tavalla toteutan XEE:n näkyä henkilökohtaisessa elämässäni.

Mikä XEE:ssä on mielestäsi parasta?

Kurssilaisten hengellinen kasvu ja innostuminen henkilökohtaiseen evankeliointiin ja uusien uskovien varustamiseen XEE-kurssien kautta. Tuntuu, että saa olla herättelemässä ihmisiä kuin unesta ja heidän syttyminen, onnistumisen kokemukset ja riemu ovat palkintoja kurssien järjestämisestä.

Miksi seurakuntien tulisi ottaa XEE-työ osaksi toimintaansa?

Nyt on aika herättää nukkuva jättiläinen, itse seurakunnan jäsenet, tekemään suunnitelmallista ja kestävää evankeliointityötä oman sosiaalisen verkostonsa keskellä. Olemme liikaa ulkoistaneet tämän tehtävän vain evankelistoille ja pastoreille.

Mihin kristikunnan ongelmiin XEE mielestäsi vastaa?

Kurssilla toteutettava käytännön harjoittelu johdattaa meidät sanan kuulijat sanan tekijöiksi. Käytännön kautta ihmiset saavat huomata evankeliumin voiman omassa elämässään, eivätkä monet enää tahdo palata pelkästään kirkon penkin kuluttajiksi vaan laittavat itsensä likoon uskon puolesta. Paljon on puhuttu evankelioinnista ja sen tärkeydestä, itse XEE-työssä siitä ei vain puhuta, vaan teemme sitä mistä puhumme.
Myös uskoon tulleiden opetuslapseutus on valitettavasti useissa seurakunnissa heikoilla kantimilla. XEE:ssä opettelemme kulkemaan juuri uskon löytäneen ihmisen rinnalla.

Missä näet/ haluaisit nähdä XEE-työn viiden vuoden päästä?

Olisi hienoa nähdä, että jokaisessa Suomen kaupungissa olisi Xee-kursseja ja paikkakunnan omat ihmiset varustettaisiin evankeliointiin ja uusien uskovien varustamiseen.

Mihin tahdot haastaa lukijoita?

Haluan rohkaista jokaista XEE-työssä mukana olevaa olemaan kestäviä. Haasteita tulee, mutta Jeesus on luvannut olla kanssamme ja siunata työmme. Lisäksi sellaista henkilöä, joka miettii miten voisin kertoa ystävilleni Jeesuksesta luontevalla ja ymmärrettävällä tavalla, suosittelisin käymään XEE-kurssin.