Sivut

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Xee-kotikäynti avasi Eetulle uskon.

Eetu Virtanen aloitti työt Lahden kristillisellä koululla noin kaksi kuukautta sitten. Tämä uusi työpaikka muutti Eetun elämän suunnan totaalisesti, koska työyhteisöstä löytyi rohkea Xee-aktiivi - koulun rehtori. Antaa Eetun itse kertoa tarinaansa:

”Kun uusi esimieheni kysyi, voisiko hän tulla kotiini juttelemaan uskon asioista kurssiryhmänsä kanssa, ajattelin, ettei siitä haittaakaan ole. Vähän jännitti millaisia ihmisiä sieltä tulee ja kuinka kovasti he koettavat "tyrkyttää" asiaansa. Tätä jännitystä helpotti kun Aleksi pyysi minua arvioimaan onko heidän puheessa järkeä ja onko se ymmärrettävää. Se jätti minulle vapauden valita.

”Odottaessani ryhmää jännitin kovasti ja ajattelin kelpaako ostamani keksit ja kahvi, mutta keskustellessa aika meni todella nopeasti ja juttelimme pidempään kuin olimme ajatelleet.

”Vierailu oli mukava, ajatuksia herättävä ja oikein sujuva. Erityisesti mieleen painui se miten esimieheni ymmärsi kysymykseni ja osasi vastaa niihin.

”Ekan vierailun jälkeen mielessäni oli suuri ajatusmyräkkä. Suurin ja tärkein asia, jonka tajusin, oli että Jeesus kuoli ristillä syntieni tähden. Tarkoittaen, ettei minun tarvitse ’ansaita’ pelastusta teoillani vaan hyväksymällä se, että syntini on kuitattu jo. Tapaaminen ei tuntunut aluksi niin tärkeältä kuin se oli, mutta viikon aikana heräsi useita kysymyksiä, joihin saisin vastauksen seuraavalla kerralla.

”Toisen vierailun aikana tein uskon ratkaisuni. Sen jälkeen olen alkanut nähdä, ettei elämäni ole sattumanvaraista, vaan siinä on suunta ja suunnitelma takana. Nyt koen myös kuuluvani paremmin työyhteisöön kristillisellä koululla ja monet siellä olevat työtavat ovat alkaneet tuntua ymmärrettäviltä.

”Sain Aleksilta Raamatun ja vinkin mistä aloittaa lukeminen. Hän on myös ehdottanut erilaisia tapoja opetella uskon asioita ja tavata saman mielisiä ihmisiä.

”Tarvitsen lisää opetusta ja ohjausta uskon asioissa. Toivoisin, että löytäisin paikkani jostain ryhmästä, sekä että löytäisin lisää aikaa uskon asioille elämässäni.

”Niille jotka kertovat uskostaan toivon voimia jaksaa levittää sanaa ja rohkeutta kohdata uusia ihmisiä ja heidän epäilyksiä.

”Lopuksi tahtoisin kiittää Xee-ryhmää, joka jaksoi kysymyksiäni ja auttoi minua.”