Sivut

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Sauli Ruottu on Suomen Xee-työn pioneereja.


Sauli Ruottu on yksi ensimmäisistä Suomalaisista Xee-koulutuksen saaneista ja toinen Xee-työhön täysiaikaisesti palkattu työntekijä ja myös EE:n hallituksen jäsen. Saulia vähänkään tuntevat tietävät hänet erinomaiseksi rumpaliksi ja suureksi NHL-faniksi. Nämä harrastukset ovat kuitenkin saaneet jäädä vähemmälle elämään ilmestyneiden tärkeämpien asioiden tieltä. Sauli meni naimisiin Mirjamin kanssa viitisen vuotta sitten ja nyt heillä on kaksi lasta. Reilu 2 vuotta sitten Sauli päätti tehdä radikaalin ratkaisun työn suhteen ja hyppäsi kirjanpitohommista EE:n palkkalistoille.

Saulin vaimosta tuli tämän vuoden alusta EE:n ensimmäinen palkattu Toivon polku -työntekijä. Näin Sauli ja Mirjami pääsevät yhdessä toteuttavat kutsumusta evankeliumin eteenpäin viemisessä ja uskovien varustamisessa.

Valaisin tuossa jo hieman taustaasi. Sauli, miten Xee on muuttanut elämääsi?


Mitä muuta tähän voi sanoa, kuin aivan kokonaan? :D Kun tulin uskoon, ajatukseni oli, että palvelen seurakuntaa musiikilla, enkä ainakaan puhu ihmisille uskostani. Myöhemmin päädyin jotenkin mukaan AnkkaRock aktioon. Siellä Jumala kysyi sisimmässäni, että mitä pitäisi tehdä, kun suurin osa ihmisistä on menossa kadotukseen? Tämä kysymys jäi elämään sisimpääni. Kolme vuotta myöhemmin kävin Xee-kurssin ja kun siellä puhuttiin moninkertaistumisesta, niin päässäni syttyi valo: "Tätä Jumala tarkoitti!" Xee:stä löysin tavan toteuttaa Jumalan antamaa kutsumusta.
Mitä sinulle tarkoittaa olla Xee-työntekijä?


Omasta mielestäni saan olla maailman parhaassa työpaikassa. Työstä ja erityisesti toisten varustamisesta on tullut minulle elämäntapa. Xee elämäntapana tarkoittaa minulle sitä, että olen aina valmis todistamaan ja kertomaan selkeän evankeliumin.

Parasta Xee:ssä on se, että saa kokea ja tietää seuraavansa Mestaria ja ottavansa oppia Häneltä kaiken aikaa. Tätä on yltäkylläinen elämä.

Mistä työsi EE:ssä koostuu?

EE:n hallituksessa osallistun työn suunnitteluun ja vastaan yhdistyksen talousasioista.
Uudenmaan kenttätyöntekijänä suuri osa työstäni muodostuu kurssien suunnittelusta ja pitämisestä. Kursseja edeltää promotointi, seurakuntavierailut ja pastoreiden tapaamiset. Kurssien jälkeen valmennan seurakuntia integroimaan Xee-työn osaksi seurakuntaa. Työ on kiireistä ja päivät kuluvat usein liiankin nopeasti.

Miksi seurakuntien tulisi ottaa Xee-työ osaksi toimintaansa?


Maailman tavoittaminen evankeliumilla lähellä ja kaukana on seurakunnan ydintehtävä. Olla Kristuksen todistuksena. Xee antaa seurakunnalle perustan tähän työhön. Xee antaa myös kasvupohjan uskonelämän perusasioihin (rukous, yhteys, todistaminen ja Sana).

Mihin kristikunnan ongelmiin Xee mielestäsi vastaa?

Tällä hetkellä noin 95% uskovista ei todista uskostaan juuri kenellekään. Xee:n kautta moni pelko, epävarmuus, häpeä, väärinymmärrys jne. katoaa ja huomataan, että todistamisen perustehtävä on oikeasti hauskaa, mielenkiintoista ja mahdollista kaikille uskoville.

Mihin tahdot haastaa lukijoita?

Haluan rohkaista uskovia kääntämään katseen itsestä Jeesukseen. Silloin pääsee liikkeelle ja saa maistaa Joh. 10:10 elämää. Syitä olla todistamatta löytyy miljoonia. Älä anna valheille sijaa. Lähde mukaan Xee-kurssille, jos et vielä ole, ja jos olet jo ollut mukana, niin laita hyvä kiertämään.

Tue Saulin työtä Xee:ssä ja lähde hänen henkilökohtaiseksi kuukausikannattajaksi.

TILI: FI27 1829 3000 0168 90
BIC: NDEAFIHH
VIITE: 97