Sivut

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Lasten Toivon polku -evankeliumikoulutus on käynnistynyt hienosti.

Lasten evankelioiva Toivon polku -työ on lähtenyt hyvin käyntiin. Sanonta ”eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän” kuvaa hyvin Toivon polun tämän hetkistä tilannetta. Olen havainnut, että työlle olisi suurta tarvetta laajentua ympäri Suomen, mutta täytyy tyytyä alkamaan nöyrästi ja pienesti.Lapsille tarkoitettu Toivon polku on raamattutunteihin perustuva 13 kerran kurssi, jossa lapsille opetetaan mitä evankeliumi pitää sisällään ja mitä se tarkoittaa heille henkilökohtaisesti.

Toivon polkuun sisältyy eri aiheisia raamattutunteja joiden kautta tutustutaan evankeliumin ydinasioihin ja myös siihen miten evankeliumia voi jakaa toiselle. Toivon polussa evankeliumi rakentuu seuraavista käsitteistä: Taivas, Synti, Jumala, Jeesus, Usko ja Ratkaisu. Jokainen aihe käsitellään tunnilla havainnollisen selkeästi. Eräs ei uskova työkaverini sanoi ”tuon lapsikin voi ymmärtää” kerrottuani hänelle evankeliumin Toivon polussa opetettavalla tyylillä.

Toivon polku on lapsille kaikkea muuta kuin tylsä. Evankeliumi opetellaan leikkien, laulujen, lorujen, liikkeiden ja näytelmien avulla. Lapset askartelevat ja saavat omakseen evankeliumin ymmärtämistä ja kertomista helpottavia esineitä. Lasten kanssa työskentelevät aikuiset oppivat vetämään tämän kurssin kolmipäiväisessä koulutuksessa.

Lahdessa järjestetään Toivon polku -ohjaajakoulutus  to-pe 1.-2.6 ja  la 17.6. Kurssi on tarkoitettu seurakunnan lapsityöntekijöille, pyhäkoulun opettajille, apuohjaajille ja muille lapsityössä oleville tai siitä kiinnostuneille. Koulutuksessa käymme läpi raamattutunnit ja tutustumme mieleenpainuvaan materiaaliin joka muuttaa elämää. Tervetuloa saamaan uusia työkaluja lapsityöhön. Ohjaajakoulutus varustaa aikuiset kertomaan evankeliumin lapsille ja antamaan heille hyödyllisiä työkaluja, joita jokainen meistäkin tarvitsee.

Syksyllä, elo-syyskussa pidän pääkaupunkiseudulla Toivon polku opettajakoulutuksen, johon myös voi jo ilmoittautua.

Kiinnostuitko Lahden tai pääkaupunkiseudun kursseista? Ilmoittaudu pian, paikkoja on rajoitetusti.

Ota yhteyttä, jos tahdot Toivon polku -koulutuksen omalle paikkakunnallesi :)

Mirjam Ruottu
Toivon polun kenttätyöntekijä
0404153386
mirjam.ruottu@hotmail.com