Sivut

perjantai 28. huhtikuuta 2017

XEE taloudellisten haasteiden edessä

Kiitämme teitä uskolliset tukijamme kaikesta siitä hienosta mitä olemme Herran työssä saaneet kokea ja saavuttaa kuluneina XEE-vuosina. Moni ihminen on astunut pelastuksen tielle ja monet kristityt ovat saaneet kasvaa uskossa ja löytää syvemmän yhteyden Jumalaan pitämiemme XEE-kurssien kautta.

Jumala on armollisesti täyttänyt kaikki tarpeemme teidän, uskollisten tukijoidemme kautta. Olemme siis teidän ja kansainvälisen EE:n tuella kulkeneet vuosia eteenpäin nollataseella kiittäen Jumalaa täsmällisestä huolenpidosta. Nyt meiltä loppui kansainvälisen EE antama Suomen työn starttaamiseksi tarkoitettu rahoitus ja olemme jääneet kokonaan sen varaan mitä te, suomalaiset veljet ja sisaret, meille annatte.

Toiminnastamme on (Jumalalle kunnia) tullut niin laajaa, ettei vanhoilla resursseilla olla enää pystytty vastaamaan kentältä nousevaan tarpeeseen. Tämä positiivinen ongelma on ohjannut meidät palkkaamaan uutta työväkeä ja kehittämään työtämme. Tämä luonnollisesti on aiheuttanut suuremman taloudellisen tarpeen. Nyt meillä on suuri paine löytää uusia ihmisiä tukemaan toimintaamme ja siksi puhumme rahasta.

Tämän hetkinen taloustilanne näyttää siltä, että EE:n kassa on tyhjä vuoden 2018 loppuun mennessä, ellemme löydä runsaasti lisää tukijoita työllemme. Rahan loppuminen tarkoittaisi valitettavasti sitä, että XEE-työ loppuisi Suomessa ja kursseja vetäneet seurakunnat ja kurssilaiset jäisivät ilman tukeamme, opimateriaalia ei enää kustannettaisi ja hyvin alkanut koulutustyö loppuisi ja unelmoimamme evankeliumin räjähdys Suomessa jäisi toteutumatta.

Työntekijöidemme palkat ovat pieniä. Jokaista lahjoitettua euroa arvostetaan ja se käytetään pilkuntarkasti työn edistämiseen. Olemme halunneet tehdä taloudestamme täysin avoimen kaikkien työmme ystävien kanssa ja vastaamme kaikkiin asiasta esitettyihin kysymyksiin mielellämme.

Tämä kirjoitus on aikainen hätähuutomme, sillä ilman teidän apua joudumme alkaa miettiä XEE-työn supistamista sen laajentamisen (johon on suuri tarve ja tilaus) sijaan. Me uskomme Jumalalla olevan riittävät varat unelmansa toteuttamiseen kansamme evankelioinnista, mutta rahat ovat kaikkien meidän Jumalan lasten taskuissa. Kysymys kuuluu, mihin me tahdomme ne rahat käyttää.

Uskomme XEE-työn olevan Jumalalle sydämen asia ja Jumalan siunaavan tähän työhön antavia ihmisiä, aivan kuten hän tekee Lintusen perheelle.

Valtaosa tuloistamme muodostuu jokaisen työntekijän henkilökohtaisesta tukiringistä. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että aluksi EE maksaa työntekijän koko palkan, kunnes hän on saanut koottua itselleen riittävän tuen. Yhden henkilön palkkakuluja varten tarvitaan keskimäärin 80 ihmistä, jotka sitoutuvat maksamaan kuukausittain työntekijän henkilökohtaisella viitteellä 20-50€. Tällaisen tukiringin kokoamiseen mene työntekijältä yleensä noin 2 vuotta.

Rukoile ja tutkaile sydäntäsi, mitä Jumala sinulle asiasta puhuu. Jos tahtosi on ryhtyä jonkun työntekijämme kuukausitukijaksi, niin alla on tilitietomme. Jumala siunatkoon sinua ja päätöstäsi, olkoon se mikä tahansa.

Lahjoitukset:
FI27 1829 3000 0168 90,
BIC: NDEAFIHH,
viitenro 26

Kuukausitukijaviitteet:

 55  Toni Linjama       (Toiminnanjohtaja)
 97  Sauli Ruottu        (Uudenmaan aluetyöntekijä)
 42  Petri Pelkonen     (Tiedotus ja graafinen työ)
 71  Mirjam Ruottu     (Toivon Polku)