Sivut

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Tuija Vuoriaho ryhtyi XEE PLUS tiiminvetäjäksi

Uusi tuotteemme, XEE PLUS on pilottivaiheessa Perheniemen opistolla. Opiskelemme viisi intensiivistä viikonloppua Perheniemen evankelistalinjan käyneiden opiskelijoiden kanssa. Kahden viikonlopun jälkeen kurssi kihisee intoa ja olemme saaneet ihmeellisellä tavalla nähdä miten Jumala tahtoo uudistaa ja syventää koko XEE-työtä tämän kurssin kautta.

Tuija Vuoriaho tuli mukaan tiimin vetäjäksi XEE PLUS kurssille. Tämä on Tuijan ensimmäinen kerta tiimin vetäjänä ja hänen kokemuksensa ovat jo nyt huikeat.
Tuija Vuoriaho iloitsee mukanaolostaan XEE-työssä
ja tuli mukaan myös tiiminvetäjien aluetapaamiseen Lahdessa.
XEE PLUS:aan mukaan kysyttäessä, ensimmäinen ajatus Tuijalla oli että Jumala kutsuu häntä Perheniemen koulutukseen. Hän oli uskollinen ja heittäytyi mukaan vaikka ei tiennytkään mitä kaikkea tuleva pesti tarkoittaa. Tuijan tahto on johdattaa ihmisiä uskon tielle ja tämä vaikutti hyvältä tilaisuudelta toteuttaa tätä näkyä. Hänen tiimin molemmat jäsenet olivat todella motivoituneita lähtemään käytännön harjoitteluun ja kertomaan evankeliumia. Lauantaina Tuija vei tiiminsä tapaamaan ihmisiä Perheniemen opiston naapurustoon. Jumala todella avaa ovia, sillä tiimi pääsi kolmeen lähitaloon sisään kohtaamaan ihmisiä.

Ensimmäisessä kodissa tiimi kohtasi vanhemman alkoholisoituneen miehen. Ryhmä syvensi yhteyttä, jota yksi tiimiläisistä oli ollut edellisen käytännön harjoittelun aikana luomassa. Ensimmäisellä kerralla keskustelu oli alkanut miehen kommentilla: "Jos te siitä Jeesuksesta aiotte puhua, niin voitte saman tien lähteä ulos." Kuitenkin tiimi jäi luomaan yhteyttä ja XEE:n pehmeä lähestymistapa avasi oven jatkaa keskusteluja. Uskotaan ja rukoillaan, että pääsemme vielä häntä kohtaamaan ja kärsivällisyyden tuovan tulosta.

Toisen kohtaamisen aikana koko tiimi osallistui onnellisuuskyselyn tekemiseen ja evankeliumin kertomiseen. Jumala vahvisti evankeliumin voiman parantamalla Jeesusen sanomaa kuunnelleen miehen olkapään ja kodin ilmapiirissä tiimi koki selkeän muutoksen. Tähänkin taloon on tarkoitus palata seuraavalla kurssikerralla.

Viimeisessä talossa opiskelijat saivat jakaa evankeliumia vanhemmalle pariskunnalle, jotka molemmat vastaanottivat sanoman Jeesuksesta ja luovuttivat elämänsä Herran käsiin.Tätä pariskuntaa on tarkoitus käydä kohtaamassa uudelleen ja vahvistaa heitä uskossa.

Tuija viihtyy hyvin ihmisten parissa ja nauttii evankeliumin kertomisesta ja Jeesuksen kirkastamisesta. Jokaisen kohtaamisen motiivina Tujalla on rakkaus ja Jumala palkitsee hänen uskollisuutensa sanoinkuvaamattomalla ilolla. Tuijan viesti meille kaikille on: ”Jokaisen uskovan tulisi lähteä liikkeelle, sillä Jumala on tehnyt Jeesuksessa jotakin niin suurta edestämme, ettei sitä ole varaa jättää jakamatta läheisillemme. Tämä aarre on tehty jaettavaksi.”