Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2018

XEE PLUS kehitteillä tuotteeksi

Perheniemen opistolla pidetty XEE PLUS -koulutus oli erittäin onnistunut niin meidän, kurssilaisten kuin Perheniemen johdonkin mielestä. Päätimme siis järjestää uuden vastaavan ensi vuoden alussa. Samalla Perheniemessä saadut kokemukset jalostavat ennestään hyvästä XEE-kurssista entistä paremman.

Eräs kurssilainen tahtoi muistaa meitä päätöskakulla. Myös gluteeniton kakkuvalio oli huomioitu.

XEE PLUS:ssa käytössämme oli reilusti enemmän aikaa kuin peruskurssilla. Tämä mahdollisti meille uusien elementtien mukaan tuomisen koulutukseen.

PLUS-elementteinä koulutuksessa oli mm. elinpiirit. Keskityimme miettimään ihmisiä, joiden kanssa elämme ja miten voisimme kertoa heille evankeliumia. Tämä vie XEE:tä entistä enemmän ystäväevankelioinnin suuntaan. Kurssin aikana meillä olikin erityisen paljon kotikäyntejä.

Minulle erityisen merkittävä asia, johon perehdyimme syvemmin, oli uskon diagnosointi. Hyvä diagnosointi auttaa kertomaan evankeliumin niin, että se kohtaa ihmisen entistä paremmin. Henkilökohtaisesti olen tämän työkalun avulla saanut viime kuukausina johtaa uskon tielle viisi ihmistä, joita normaalisti olisin luullut uskoviksi.

Tämän lisäksi teimme viikkotehtäviä arjessa. Tämä jalkautti opitun arkeen uudella tavalla. Viikkotehtävät haastoivat oppilaita normaalikurssia enemmän, joten jokaisella kurssilaisella oli oma mentori tukemassa kurssista selviytymistä. Käytössämme oli myös koko kurssin kattava WhatsApp-ryhmä, jonka kautta saimme jakaa kokemuksia ja rohkaista toisiamme kurssin välipäivinä.

Rohkaisime kurssilaisia perustamaan kotiryhmiä (spontaaneja soluja) vasta uskoon tulleille. Kurssin aikana perustettiinkin kuusi uutta kotiryhmää ympäri Suomea. Näissä ryhmissä on nyt uskosta kiinnostuneita ja vasta uskoon tulleita oppimassa uskon perusteita.

XEE PLUS oli niin upea kokemus, ettei yksikään äiti (tai isä) jättänyt edes äitienpäivänä saapumatta kurssille.
XEE PLUS on kuuden viikonlopun mittainen syventävä evankeliointikoulu, jonka aikana opiskellaan intensiivisesti ja tehdään pitkiä käytännön harjoitteluita. Pilottikurssi oli raskas, mutta erittäin antoisa. Kaikki kurssilaiset suorittivat opinnot hienosti ja valmistuivat kurssin vetäjiksi ja opettajiksi. Opiskelijoilla on jo suunnitteilla useita paikalliskursseja.