Sivut

torstai 9. elokuuta 2018

Gospel Riders pariskunta innostui XEE:stä

Olemme Jutta ja Marko Riihimäeltä. Kuulimme muutama vuosi sitten XEE kurssista. Emme olleet varsinaisesti ajatelleet evankeliointityötä omaksemme, mutta XEE jäi kutsuna mieleen. Kutsu ei unohtunut ja noin vuoden kuluttua pääsimme XEE-kurssille.

Kurssin käyminen tuntui aluksi haastavalta. Vertauskuvallisten evankeliumin tarinoiden ja kysymysten saaminen yhdeksi kokonaisuudeksi aiheutti hämmennystä. Vasta puolessavälissä kurssia asiat alkoivat loksahdella paikoilleen. Tuli tunne, että saimme todella työvälineitä, joilla on mahdollista kertoa evankeliumia arkipäivässä ymmärrettävällä tavalla.



Käytännön harjoitteluissa oli yllättävää huomata miten avoimesti ihmiset kertoivat vaikeistakin elämän asioista kun heitä kohtaa kuunnellen. Yllättävää oli myös miten avoimesti ja ystävällisesti ihmiset, erityisesti nuoret, suhtautuivat kyselyihin ja keskusteluihin. Monesti olemme kuulleet tarinoidessamme: ”No nyt mä jotenkin ymmärsin ton Jeesuksen merkityksen. En oo aikasemmin oikein tajunnut sitä”.

Seuraavalle kurssille osallistuimme tiimin vetäjinä, eli ohjastimme uusia oppilaita evankeliumin kertomisen verrattomalle tielle. Intomme kasvoi entisestään ja kävimme XEE-opettajakoulutuksen. Olemme pitäneet vasta yhden oman XEE-kurssin, mutta syksyllä on tarkoitus järjestää innostusilta ja aloittaa uusi kurssi.

XEE on muuttanut paljon elämäämme. Se on saanut näkemään ihmiset uudessa valossa, madaltanut ihmispelkoa ja kynnystä aloittaa keskustelu uskosta tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Tiedämme nyt, että osaamme kertoa evankeliumin yksinkertaisella ja ymmärrettävällä tavalla. Ei tarvitse pelätä hiljaisia hetkiä tai vaikeita kysymyksiä. Olemme saaneet myös nähdä, että Herra ottaa joka kerta ohjat, kun itse rohkaistumme ottamaan sen ensimmäisen askeleen.

Rukous on noussut ehdottoman tärkeäksi osaksi koko työtä. Innosta ja voitoista huolimatta työ ei ole helppoa ja vihollinen vastustaa ja kiusaa monella eri tavoin. Vaikeaa tai ei, haluamme jatkossakin olla mukana innostamassa ihmisiä mukaan ja elää itse niin, että evankeliointi pysyy elämäntapana.

Marko toimii tällä hetkellä Gospel Ridersien Hämeenlinnan aluevastaavana ja se jengihän nimensä mukaisesti vie ilosanomaa eteenpäin. Herra antoi meille myös näyn Gospel Ridersien ja XEE-työn yhdistämisestä. Uskovat motoristit voisivat hyötyä paljon XEE-kurssin tarjoamista työvälineistä evankeliumin kertomiseen. Toiveissamme onkin vetää XEE-kurssi kiinnostuneille motoristeille ja lähteä moninkertaistamaan todistajien määrää myös siinä porukassa.