Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2016

Toiminnanjohtajan terveisiä alkuvuodelta (osa2)

Kuten viime kirjeessä lupasimme, tässä lisää kertomuksia Jumalan työstä XEE:n kautta Suomessa ja maailmalla alkuvuoden aikana!

ISRAEL JA HOLLANTI

Israelissa vapaaehtoistyöntekijämme M ja A pitivät jälleen laadukkaan XEE-kurssin, jonka aikana mm. kurssilainen David varustettiin innokkaaksi todistajaksi. XEE-jäsennys on nyt sujuvalla heprealla. Rukoile, että löytäisimme Israelista pastorit ja vastuun kantajat, joille M voisi pitää Israelin ensimmäisen pastori klinikan ja työ laajenisi. Se on tullut selväksi, että XEE koulutus toimii Israelissa erinomaisesti ja tarve on suuri.

Israelin vapaaehtoistyöntekijät M ja A poikansa S kanssa Tel Avivin kodissaan.


Hollannin XEE työssä on mielenkiintoiset ajat. Olemme pitkään valmistelleet Eindhovenin tupla viikonloppu klinikkaa. Jape Merisalon opettaman klinikan ensimmäinen viikonloppu on nyt perjantaina. Klinikka jatkuu lokakuussa.
Jape ja tiimi kääntävät XEE-materiaalia hollanniksi. Jape valmensi laadukkaita XEE-kursseja myös Rotterdamissa ja Haagissa. Tiimiläiset olivat innostuneet niin että tahtovat lähteä tiiminvetäjiksi varustamaan muitakin. Näistä kursseista vastannut Paul Risamasu oli mukana Wienin opettajakoulutuksessa, jonka jälkeen olemme käyneet hänen kanssaan keskustelua siitä, että hän tulisi Benelux-maihin täysiaikaiseksi kenttätyöntekijäksi.
Paul on ollut vuosikausia pastorina seurakunnissa Hollannissa, Belgiassa, Surinamissa ja Indonesiassa. Hän sanoi, ettei ole koskaan kohdannut näin potentiaalista työtä kuin XEE.
Rukoile, että löytäisimme oikean kenttätyöntekijän Hollantiin vuoden kuluessa.

TOIVON POLKU (LASTEN XEE)

Vaimoni Leila piti kuluneena keväänä hienosti Suomen kolmannen 12-viikkoisen Toivon polku -kerhon Lahden kristillisellä koululla. Kerhon käyneet 8 lasta olivat suomalaisia ja maahanmuuttajia. Eräs kerhon maahanmuuttajapojista oli joutunut koulussa tilanteeseen, jossa toiset pojat veivät hänen reppunsa ja sanoivat, että "et saa reppua takaisin, jos et tule jalkapalloon". Kerholaispoika vastasi: ”pitäkää reppu, sillä minä kyllä haluan mennä oppimaan Jumalasta!” Aiempien Toivon polku -kerhojen vetäjät Mikkelissä ja Hyvinkäällä sanoivat arviointipalaverissamme: "Tätä hienommin ja selkeämmin ei voi lapsille evankeliumia opettaa. Lisäksi Toivon Polku tarjoaa mahdollisuuden opettaa lapsi tavoittamaan toisiakin. Huikea mahdollisuus lapsityöntekijälle, suosittelemme!"
Mainittakoon vielä, että Heidi Merisalo on kesän aikana pitänyt Toivon polku -kerhon omassa kodissaan Eindhovenissa. Näin Toivon polku -työ on alkanut myös Hollannissa! Odotamme innolla, mitä hienoa tästä seuraa.

ECUADOR JA LATINALAINEN AMERIKKA

Costa Ricassa järjestetty XEE-klinikan esittelytilaisuus veti runsaasti väkeä.

Ecuadorissa Sharon Melo varusti lisää tiiminvetäjiä Latinalaisen Amerikan XEE-työhön usealla paikallisella kurssilla. Yhdessä he pitivät toisen kansainvälisen XEE-klinikan, johon tuli johtajia ainakin Chilestä, Argentiinasta ja Kolumbiasta. Jännittävää nähdä minkä maiden koulutettavat innostuvat eniten, ja keitä Sharonin kautta saamme auttaa työn alkuun. Tähän mennessä XEE kurssit ovat alkaneet työmme kautta 14 eri latinalaisen amerikan maassa. Kiitos Sharonille!

TOIMINNANJOHTAJAN HAASTE

Elämme jännittäviä aikoja! Lähde mukaan pienten alkujen päiviin Euroopassa ja maailmalla EE:n kuukausitukijana! Ehkä päädyt käymään tai olet jo käynyt maailman parhaan kurssin ja pääset varustamaan muitakin Suomessa ja ulkomailla. Jos et itse voi lähteä vielä liikkeelle XEE-tiiminvetäjänä, pyydän erään kuukausikannattajani sanoin: "helpointa on lähettää ja laittaa oma lompakko peliin". (Katso alta lahjoitustiedot.)
Erikoiskiitokset teille, jotka olette jo lähettäneet meidät tähän maailman parhaaseen työhön!

Terkuin,
Toni Linjama