Sivut

sunnuntai 28. toukokuuta 2017

XEE:n kautta syntynyt Muutos-teatteri kertoo evankeliumia näytelmän keinoin

Istun Vääksyn Toivo kärki -lavan katsomossa kesän ensimmäisenä lämpimänä päivänä. Ympärilläni on noin sata ihmistä katse kiinnitettynä lavalla esitettävään näytelmään.

Vääksyn helluntaiseurakunta on järjestänyt kaikille vääksyläisille suunnatun ulkoilmajumalanpalveluksen. Perinteinen saarna on korvattu Muutos-nimisen teatteriryhmän näytelmällä. Näytelmä kertoo pienin XEE-jäsennyksestä tutuin tarinoin evankeliumin ja lopuksi yleisöä johdetaan rukouksen kautta tekemään ratkaisunsa Jumalan puoleen. Tällä kertaa yksikään ihminen ei uskaltaudu tunnustamaan uskon ratkaisuaan julkisesti, mutta ainakin evankeliumin siementä on kylvetty moniin sydämiin. Vaikuttakoon Jumala noiden siementen terveen kasvun.

Vuonna 2013 Ari Ulmanen kävi XEE-kurssin (viisaan) vaimonsa kehoituksesta. Kurssin päätyttyä Ari sai näyn XEE-draamasta, joka pian unohtui ja jäi odottamaan aikaansa. Monien ”sattumien” kautta näytelmä sai ensi-iltansa kesällä 2014 Lahden Karinrannan kesäteatterilla. Sittemmin näytelmää on esitetty useammissa tilanteissa Lahdessa, Iisalmessa, Mikkelissä ja nyt vuoden esitystauon jälkeen Vääksyssä.

Ohjaaja Riitta Niemistö on valtavan kiitollinen Jumalalle tästä palvelustyöstä ja upeasta tiimistä. Työn kantavana voimana on rukous, jota jokainen muutoslainen on sitoutunut tekemään XEE-periaatteiden mukaisesti kahden rukousystävän kanssa viikottain. Riitan mukaan evankeliumin selkeys on näytelmän ydin ja juuri evankeliumi antaa työhön paljon syvyyttä.

Noora Usvaala on ollut Muutos-teatterissa mukana kaksi vuotta. Hän on näytellyt aiemmin mm. Theatrum Olgassa ja sanoo hengellisen draaman olevan aivan oma juttunsa. Se antaa enemmän ja on hänen mukaansa eheyttävää, vahvistavaa ja voimaannuttavaa ja Jumala syventää työtä koko ajan.

Muutos-ryhmän perustaja Ari Ulmanen kuvaili näytelmää edeltäviä tapahtumia näin: ”Aamulla oli selkä niin kipeä, että piti lähteä konttaamalla liikkeelle. Valjastimme koko tiimin rukoilemaan ja Herran armosta pääsin vetämään roolini normaalisti ja nyt selässä on vain muisto kivusta.”

Muutos-teatteri tekee jatkuvasti tiivistä yhteistyötä XEE kurssien kanssa ja näytelmä on joinakin kertoina toiminut XEE-kurssia tukevana osana ja sitä on esitetty myös kurssin päätösjuhlissa. Jos seurakunnassanne on käynnissä XEE-kurssi ja tahtoisit saattaa kurssin sisällön jollakin tapaa laajempaan tietoisuuteen seurakunnassasi, niin harkitse Muutos-teatterin kutsumista tekemään asia puolestasi. Heiltä saat myös ammattimaisen sisällön evankelioiviin tapahtumiin.

Ari Ulmaseen voi olla yhteydessä sähköpostilla laplandman@gmail.com.

Tämän kesän näytöksiä on ainakin seuraavasti:
17.6. Hyvinkään helluntaiseurakunnan ruokajako
8.7. ja 12.8. Gospeltraktori-tapahtumassa Lahden satamassa