Sivut

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Jari Sippola kertoo kokemuksistaan Sri Lankan XEE:stä


Kurssin tiiminvetäjät: Vas. Alika, Jari, Aleksi, Petri, Rachelle, Ruth, Lion ja Sharon.
Saimme marraskuussa todistaa Jumalan suuria ihmeitä Sri Lankassa. Hän oli valmistanut sydämet avoimeksi evankeliumille, kun saavuimme aloittamaan saarivaltion XEE-työn suomalais-malesialais-singaporelaisella tiimillä. Meillä oli 15 koulutettavaa: pastoreita ja muita seurakunta-aktiiveja, joista puolet 20-30-vuotiaita.

Buddhalainen pariskunta Sunil ja Malane olivat ensimmäisiä niiden 76 joukossa, jotka tulivat uskoon käytännönharjoitteluissamme. Kolmantena päivänä he tulivat oppitunnillemme leirikeskukseen ja todistivat, mitä Jeesus oli parissa päivässä tehnyt. Joku oli aiemmin huijannut heiltä 400 euroa, mikä on srilankalaiselle suuri summa. Uskoontulon jälkeen pariskunta sai rahat yllättäen takaisin. Sunil oli kärsinyt polvikivusta eikä ollut pystynyt kunnolla kävelemään. Nyt polvi oli kunnossa. Molemmat olivat myös saaneet unissa vahvistusta uskolleen. Ilo loisti heidän kasvoiltaan.

Eräs XEE-koulutuksessamme varustettu nainen ymmärsi evankeliumin vasta XEE:n kautta. Vaikka Ruwina on ollut vastuutehtävissä seurakunnassaan, hän luotti ennen kurssille tuloa omiin tekoihinsa. Kiitos XEE:n diagnosoivien kysymysten, jotka esitetään aina myös kaikille kurssilaisille, asia selvisi, ja tämän sisaren tiiminvetäjä Petri sai avata hänelle Jeesuksen sovitustyön merkityksen. Ruwina oli tästä mahtavasta uutisesta todella vapautunut ja iloissaan. XEE-kurssin aikana hän oppi kertomaan evankeliumin ja on saanut valmennuksen jälkeen johdattaa työpaikallaan jo kaksi alaistaan ja yhden muun henkilön uskoon.

XEE-koulutettujen kohdalla todellinen alku on vasta tammikuussa, jolloin suurin osa heistä aloittaa 12-viikkoisen XEE-kurssin. Suunnitelmat ja into ovat olleet rohkaisevaa. Nuorisotyöntekijä Lankan seurakunnan kaikki kolme pastoria ja 10 vanhinta haluaisivat osallistua ensimmäiselle XEE-kurssille, mutta hän voi kouluttaa ensimmäisessä vaiheessa vain kaksi heistä. Nuori pastori Andrew puolestaan kouluttaa ensimmäisessä aallossa seurakuntansa johtavan ja toisen pastorin, toiselle XEE-kurssille he ottavat kuusi muuta avainhenkilöä ja pikku hiljaa he kouluttavat seurakunnan kaikki 70 vapaaehtoistyöntekijää todistamaan aktiivisesti Jeesuksesta. Jotkut miettivät kahden XEE-kurssin aloittamista samanaikaisesti voidakseen kouluttaa enemmän.

Ja mitä voikaan tapahtua seurakunnassa, josta sekä johtava pastori Newton että hänen vaimonsa Girty osallistuivat XEE-valmennukseen ja he haluavat nyt täysillä keskittyä XEE:hen seurakunnassaan. He ovat koulutuksen jälkeen kertoneet evankeliumia aktiivisesti ja johdattaneet useita uskoon. Omien seurakuntalaistensa lisäksi he haluavat varustaa myös lähiseudun muut pastorit todistamaan ja moninkertaistamaan.

Sri Lankan ensimmäinen XEE-valmennus oli alku myös meidän kouluttajien kohdalla. Nyt meidän on tärkeää pitää yhteyttä koulutettuihin, rohkaista ja tukea heitä aloittamaan moninkertaistamista – auttaa kaikessa tarvittavassa, jotta XEE-työ maassa lähtee kunnolla käyntiin. Pyydän, että muistat tätä ja meitä kaikkia rukouksissasi! Saamme vielä kuulla mahtavista Jumalan teoista Sri Lankasta.