Sivut

maanantai 18. joulukuuta 2017

XEE:n alkaminen Sri Lankassa on kirjaimelliseti toteen käynyt uni.

KUTSU

Rohan ja Tilanie Chitrananda palasivat Sri Lankaan Bermudasta kolme vuotta sitten Jumalan näky sydämellään. Jumala oli antanut heille kutsun tuoda koko Sri Lankan kansa Jumalan yhteyteen. Jumala lupasi lähettää heille apuvoimia. Niinpä he jäivät rukoillen odottamaan Pyhän Hengen ohjausta.

Rohan ja Tilanie Chitrananda
UNI

Vuosi sitten Rohan näki unessa henkilön, joka antoi hänelle kalaverkon ja käski heittää sen veteen. Seuraavana päivänä ystävä soitto Rohanille ja pyysi tätä tarjoamaan yösijan ulkomaalaiselle vieraalleen. Rohan suostui pyyntöön ja yllättyi nähdessään miehen, sillä hän tunnisti tämän unen henkilöksi. Tuo mies oli Suomen XEE:n hallituksen Jari Sippola.

Rukoushetki XEE-oppitunnilla.
KOULUTUS

Keskustelun edetessä tuo unen verkko osoittautui XEE-työksi. Työn avaamiseksi ryhdyttiin suunnittelemaan Sri Lankan pastoreille XEE-klinikkaa.

Klinikan lopulla Rohan sanoi: ”Sri Lankan seurakunnille on esitelty monia eri toimintamuotoja ja koulutuksia eri organisaatioiden taholta. Niiden elämänkaari on ollut lyhyt tai niiden toteuttaminen hankalaa vainojen ja painostuksen takia. XEE toimii erinomaisesti meidän yhteiskunnassamme.”

Eräs pastoreista sanoi klinikan jälkeen: ”XEE on käytännöllinen, ystävällinen ja yksinkertainen tapa varustaa jokainen seurakunnan johtaja. Se auttaa meitä myös varustamaan riviuskovat kouluttamaan toisiaan kokemaan sielujen voittamisen iloa”.

TULEVAISUUS

Kurssilla saimme kokea, että Sri Lankassa sato on valjennut korjattaviksi. 75% kohdatuista ihmisistä antoi elämänsä Jumalan käsiin. Heti kurssin jälkeen alkoi XEE-materiaalin käännösprojekti sinhalaksi ja tamiliksi, jotta mahdollisimman moni voitaisiin kouluttaa mahdollisimman pian levittämään ilosanomaa.

Rohan ja Tilanie haaveilevat näkevänsä XEE:n alkavan jokaisessa Sri Lankan 25 maakunnassa mahdollisimman pian. Nyt koulutettuja henkilöitä tahdotaan käyttää viemään XEE uusille alueille. Seuraava XEE-klinikka suunnitellaan pidettäväksi jo 6kk sisällä.

”Olkaa rohkealla mielin, sillä pelastuksenne päivä on lähellä. Työskennelkää lujasti kun on vielä aikaa; sillä sato on suuri ja palkitseva”. 
Osa Jonathan Hansenin 2001 Sri Lankalle välittämää profetiaa

Tämä on myös alku Sri Lankan kansalliselle EE-työlle. Kurssilaiset valitsivat evankelistapariskunta Rohanin ja Tilanien kansallisiksi yhteyshenkilöiksi. He ovat huolissaan siitä, että pastorit eivät toteuta lähetyskäskyä. Monilta seurakunnilta puuttuu kapteeni, joka ohjaisi seurakunnan oikeaan suuntaan.