Sivut

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Sri Lanka - Herran valmistama kansa

Sri Lanka on selkeästi Herran valmistama kansa. Kohtasimme hinduja, muslimeja, buddhalaisia ja katolisia kodeissa ja työpaikoilla. Neljän päivän ajan teimme vierailuja ja saimme kertoa evankeliumin kokonaan 103 ihmiselle, joista 76 vastaanotti Jeesuksen tarjoaman elämän. Ihmiset olivat niin nälkäisiä Jumalan puoleen, etteivät he esittäneet edes kysymyksiä. Halusivat vain kuulla ja vastaanottaa Herran sanoman. Eräskin tiimi kertoi evankeliumin kolmihenkiselle perheelle, joista kaikki vastaanottivat uskon lahjan. Kun he sopivat uusintakäynnin kahden päivän päähän, kertoakseen kasvun tavoista, heitä kohtasi yllätys. Iloissaan uudesta elämästä perhe oli kutsunut yhdeksän läheistään kuulemaan hyvää sanomaa, ja jälleen Jumalan perheväki kasvoi yhdeksän hengen verran.
Kerroimme buddhalaiselle Gigille evankeliumia. Hänen äitinsä kuunteli sivusta ja he tekivät yhdessä uskonratkaisunsa. Kuva on otettu heidän ensimmäisen kirkossa käynnin yhteydessä.
Saimme kokea myös Jeesuksen lupaamia evankeliumin julistamista seuraavia ihmeitä ja merkkejä. Ihmisiä parani, kirouksia katkottiin, henkivaltoja ajettiin ulos ja perhesuhteita korjaantui.

Kurssilla olleet pastorit innostuivat XEE:stä ja käännöstiimi on jo täydessä työssä tekemässä materiaalia singhalin ja tamilin kielille, jotta kaikki voisivat oppia ja kuulla evankeliumin omalla kielellään. Kurssilaiset ovat jatkaneet todistamista aktiivisesti kurssin jälkeen ja saamme vastaanottaa jatkuvasti uutisia uusista Jumalan lapsista. Seurakuntaan ohjaaminen ja opetuslapseuttaminen on olennainen osa XEE:tä. Tässä työssä Sri Lankamaiset ovat erittäin tehokkaita ja miltei kaikille uskoon tulleille on löytynyt seurakuntayhteys.

Sri Lanka on vahvojen henkivaltojen vallassa ja kulttuuria sitoo vahvat perinteet ja uskonnot. Jotkut seurakunnat ovat kokeneet myös vakavaa vainoa. Kuitenkin ihmiset ovat nälkäisiä ja tulevat Herran luo, kunhan saavat kuulla hyvän uutisen.
Suomessa maaperä tuntuu olevan vielä kova ja routainen ja sen muokkaaminen hidasta. Sri Lankassa 75% evankeliumin kuulleista teki uskonratkaisun ja kaikki heistä tuntui olleen tosissaan, kääntyen vanhasta uskonnostaan elävän Jumalan puoleen. Valitettavasti meillä Suomessa uskonratkaisun tekevien määrä evankeliumin kuulleista on parin prosentin luokkaa. Älkäämme kuitenkaan väsykö tekemästä sitä mikä on hyvää ja oikein Herramme edessä. Jatketaan sinnikkäästi kertomista ja rukoillaan, että Jumala valmistaisi Suomen pellot elonkorjuuta varten. Jos näin teemme, saamme nähdä vielä jotakin samankaltaista, kuin mitä saimme kokea Sri Lankassa. Uskollisuus ja kestäväisyys palkitaan.