Sivut

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Sri Lanka XEE-klinikan jälkeen

Viime vuoden lopulla suomalais-malesialainen XEE-tiimi kävi starttaamassa Sri Lankan XEE-työn järjestämällä XEE-klinikan viidelletoista paikalliselle pastorille. Klinikka oli menestys. Sen aikana käytännön harjoitteluissa kohtasimme 103 ihmistä, joista 76 vastaanotti uskon lahjan. Monet vaihtoivat uskonsa buddhalaisuudesta, hindulaissuudesta ja muista paikallisista uskoista Jeesuksen uskoon.

XEE-klinikka tähtää aina XEE-työn aloittamiseen seurakunnissa. Sri Lankan klinikka ei ollut tämän suhteen poikkeus, mutta tämän lisäksi suurempana tavoitteena oli luoda perusta koko maan kattavalle XEE-työlle. Nyt näyttää siltä, että onnisuimme ja XEE-työ on juurtumassa Sri Lankaan. Klinikan jälkeen olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä kouluttamiimme pastoreihin. Tällä tavalla mentorointi ja innostaminen on jatkunut täältä maapallon toiselta puolelta Skypen, WhatsUpin ja sähköpostin välityksellä. Kuulemamme uutiset ovat erittäin rohkaisevia.

XEE-opetusmateriaalin käännöstyö on edennyt vauhdikkaasti ja ensimmäiset singhalin ja tamilin kielillä pidettävät kurssit pääsevät pian alkamaan. Tietojemme mukaan kuluvan kuun aikana on alkamassa 6 paikallista XEE-kurssia. Toiset ovat niin innokkaita, että tahtoisivat aloittaa kaksi kurssia yhtä aikaa.
Pastorit Rohan ja Tilaine (Sri Lankan XEE-työn yhteyskenkilöt) kutsuttiin kertomaan evankeliumia naisjoukolle. Huomaa miten evankeliumi on nostanut ilon naisten kasvoille.

Kaikessa into ei ole ollut edistämässä asiaa ja olemme saaneet muistuttaa koulutettuja pastoreita XEE:n periaatteista. Kun on kiire saada hyvä sanoma etenemään, laatu unohtuu helposti. Saamme toistella, että yhdellä tiimin vetäjällä saa olla vain kaksi kurssilaista. Toisaalta käytännön harjoitteluita ja evankelioivaa elämäntapaa into on tuottanut runsaasti. Olemme saaneet kuulla raportteja noin 70 XEE-evankelioinnin kautta uskoon tulleesta lähtömme jälkeen. Ja yllä olevan kaltaisia kuvia meille tulee tasaiseen tahtiin.

Olemme Herralle todella kiitollisia, että olemme saaneet olla mukana käynnistämässä Sri Lankan hedelmällistä työtä. Muista rukoilla Sri Lankan työn puolesta.